HONNINGEN

presse

Da honning er et naturprodukt behandler jeg den meget nænsomt for at sikre at den bevarer sine gode egenskaber med mikronæringsstoffer, enzymer og smags- og aromastoffer.Dette indebærer at honningen udvikler sig videre i glasset.Jeg henter honningtavlerne tidligt om morgenen og hurtigt derefter er de presset ,siet og fyldt på glas.Det er meget vigtigt at honningen ikke opvarmes,da dette vil ødelægge de enzymer der får honningen til at leve videre og dermed bevare sine gode egenskaber .

Med tiden vil honningen krystallisere . Dette er en naturlig proces.Den kan gøres flydende igen ved forsigtig opvarmning i vandbad( max. 38 grader).Den kan også nydes som den er, hvor krystallerne smelter på tungen.

Efterårshonningen er en lynghonning, her kan de små luftblærer, der indkorporeres ved presningen , ikke undslippe,da den er thixotropisk (geleagtig).

Jeg presser al min honning. Presset honning indeholder langt flere pollenkorn end slynget honning og dermed langt flere mikronæringsstoffer, smags- og aromastoffer.