BIÅRET 2020

Mosebølle

10. Marts . Et første lille kig til bierne efter en lun og fugtig vinter var opmuntrende . Med sol på staderne og i vindstille var de første  bier ude på en runde. Næsten alle familierne havde mad nok. Nu venter jeg bare på lidt varme,så vil både pil og mirabeller give travlhed i staderne. Mine familier er store og sunde.

26. April . Varmen har ikke været overvældende, men dog har jeg  kunnet tilse  familierne. De fleste har nu fået et extra magasin påsat,så nu venter mosebølle og mælkebøtte. Der er meget yngel i kasserne og bierne kommer med store pollenbukser,men temperaturen skal op før der virkelig kommer gang i æglægningen.

Først i juni.  Efter en lidt kold start på maj,har de sidste par uger været meget bivenlige med sol og varme. Mosebøllen er sprunget ud og bierne er flittige gæster. Hjemme i stadet kvitterer dronningen med æg allevegne ,så med den yngelsætning har jeg udvidet kraftigt. Jeg håber med den extra plads at forhindre for megen sværmning.

Efter Sct. Hans. Det gode vejr er fortsat og bierne har været flittige. Staderne dufter af mosebøllehonning,så det er helt berusende at stikke snuden ned. Jeg har måttet udvide igen, da yngelsætningen ingen ende vil tage. Nu venter jeg bare på at tavlerne er forseglede. Så er det pressetid. En stor sværm indfanget.

Først i august. Juli har været relativ kold og regnfuld, så bierne har ikke trukket meget, men har siddet i staderne og spist mosebøllehonning. Det var derfor en mindre portion af denne specialhonning der kunne høstes. Nu er der gjort klar til lyngtrækket og holder vejrudsigten kan der blive nogle rigtig gode dage.

Først i september fik bierne ny ejer og kan forhåbentligt vende sig til det. I anden halvdel af september skal lynghonningen høstes, og bierne have vinterfoder og en behandling, der sikrer at de kommer godt igennem vinteren.