BIÅRET 2019

Den 6. oktober. Efter et par hektiske uger er tavlerne presset og honningen fyldt på glas. Den næste uge skal forhandlerne atter have min honning på hylderne.Bierne er indvintret med 800 kg opløst økologisk sukker. Alle familier så sunde og velfungerende ud. Vi ses til foråret.

Den 21. septemberSå endelig var der bonus. Bierne har været flittige og lyngen har givet nektar,som vi ikke har set længe.Staderne var fyldt med duftende lynghonning.

Den 15.august. Lyngen blomstrer så flot, som den ikke har gjort i flere år. Bierne har smidt dronerne ud og er i fuld gang med indsamling af nektar til vinteren.Nu håber jeg blot på nogle dage uden regn og blæst . Så skulle der være basis for et rimeligt udbytte af honning.Overskuddet hentes medio september. Pt. er det en fornøjelse at stikke næsen i staderne, det dufter skønt af lyng og vandmynte.

Den 28. juni. Idag skulle jeg havde taget honning fra. Men AK overskuddet var minimalt og bierne fik lov at beholde den smule der var. Temperaturen her i det nordvestjyske har været for lav til ,at der var nektar  at samle. Næste honningindsamling er ultimo juli lige inden lyngen springer ud. Jeg krydser fingre!!!!

Vi har passeret Sct. Hans og bierne er stadig igang  med yngelsætning. Nu håber jeg blot at de vil sætte noget honning i tavlerne. Mine forhandlere i København er ved at være lidt utålmodige. Jeg oplevede idag at en af mine familier sværmede, mens jeg var i bigården. Et facinerende skue med luften fuld af bier. Kæmpesværmen satte sig heldigvis tilrette i en lille birk i selve bigården. Så birken blev fældet og bierne krøb straks ind, men 2 kasser skulle der til!!!!

Vi er sidst i maj. Der har været kolde nætter og kolde vinde fra nordøst,så yngelsætningen er gået lidt i stå. Den sidste uge har dog givet nogle gode trækdage. Mosebøllen og hvidtjørnen har været flittigt besøgt.

Den 21.april, det er nærmest sommer og bierne har travlt. Staderne er fyldt med æg og yngel. Pilen står og frister. Om en uge er marken gul af mælkebøtter, så der er alle muligheder for et godt træk i maj måned.

Den 27. februar skinnede solen fra en skyfri himmel og vind var der ikke noget af,så et første besøg i bigårdene afslørede, at alle mine bifamilier var kommet godt igennem vinteren. Der var stadig mad bagerst i staderne ,og bierne var i fuld gang med at samle pollen . Hasselbuskene stod og bød sig til allevegne.En god begyndelse allerede i februar.

bi